Bram Zeilmaker

Bram Zeilmaker is tien jaar oud en wil laten zien dat klimaatverandering de toekomst van alle kinderen ernstig bedreigt. Klimaatwetenschappers zeggen dat het nog mogelijk is om onder de 1,5 graden opwarming te blijven. Bram hoopt dat de politiek naar hen en kinderen wil luisteren en en niet naar grote bedrijven. Hij organiseerde daarom een kinderactie op het Binnenhof.

Mounir Samuel

Mounir Samuel is een performance artist, bekroond journalist, auteur van meer dan elf boeken (fictie en non-fictie), cultureel ondernemer en spreker die werkt op de scheidslijnen van religie, gender, afkomst, kleur, samenleving, cultuur, politiek en klimaat.

Ken Wytsma

Ken Wytsma is de internationale oprichter van The Justice Conference. The Justice Conference heeft inmiddels al meer dan veertigduizend mensen bereikt in negen landen met een theologie van rechtvaardigheid en Gods oproep om ons leven te geven.

Ancelimo Magaya

Bisschop Ancelimo Magaya zat al meerdere keren in de gevangenis vanwege zijn streven naar gerechtigheid in Zimbabwe. Maar naarmate het onrecht in zijn land toeneemt, groeit zijn passie voor vrede juist.

Lisa Sharon Harper

Lisa Sharon Harper is spreker, schrijver, activist en kunstenaar. Ze schreef onder andere het veelgeprezen A very good gospel – how everything wrong can be made right. Daarnaast is ze oprichter van de organisatie Freedom Road.

Katharine Hayhoe

Katharine Hayhoe is een van de meest invloedrijke klimaatwetenschappers ter wereld. Ze is ervan overtuigd dat de mens verantwoordelijk is voor klimaatverandering, maar ook dat er ruimte is voor hoop. Ze spreekt over het herstellen van de schepping. Valt er nog iets te redden en wat is precies onze taak?

René August

De Zuid-Afrikaanse René August is priester in de Anglicaanse kerk en werkt als verzoeningstrainer bij The Warehouse in Kaapstad. Een organisatie die kerken helpt om te reageren op problemen als armoede, onrecht en verdeeldheid.

Evert Jan Ouweneel

Evert Jan Ouweneel is cultuurfilosoof en werkt als Strategiedirecteur Identiteit bij het Leger des Heils. Tijdens The Justice Conference duikt Evert Jan in de tijd waarin we leven en spreekt hij over herstel in de relatie met de mensen om ons heen. Wat betekent dat concreet in onze tijd en context? 

Michael Curry

Bisschop Michael Curry is actief op het gebied van sociale gerechtigheid en verzoening in Amerika. Je kent hem misschien nog van zijn meeslepende preek over de liefde tijdens de huwelijksdienst van de Britse prins Harry en Meghan Markle. Tijdens The Justice Conference laat Curry zien welke rol gebed speelt in het brengen van herstel en gerechtigheid.