The Justice Conference is een internationaal toonaangevend evenement waar rechtvaardig samenleven centraal staat. Normaal gesproken live, en nu tijdens de coronapandemie digitaal. Als deelnemer ga je de confrontatie aan met de rauwe realiteit van onrecht wereldwijd. Je wordt geïnspireerd en krijgt praktische informatie die jou in staat stelt om recht te brengen in je eigen omgeving en situatie.

Een wereldwijde beweging

The Justice Conference begon met succesvolle edities in verschillende steden in Amerika, waarna er een wereldwijde beweging op gang kwam. In 2016 organiseerden wij de conferentie voor het eerst in Nederland. Dat was zo’n succes dat we in 2018 nog een editie organiseerden en in 2020 digitaal samenkwamen tijdens The Justice Week. The Justice Conference vond ook plaats in onder meer Hong Kong, Nieuw-Zeeland, Australië, Zuid-Afrika, Verenigd Koninkrijk en Noorwegen. 

Als Tearfund zijn we actief betrokken bij deze wereldwijde christelijke beweging van mensen die zich niet willen neerleggen bij armoede en onrecht. Deze beweging laat zich leiden door de oproep uit de Bijbel om niets anders dan recht te doen (Micha 6 vers 8).

Daarmee past The Justice Conference naadloos binnen onze missie om het koninkrijk van God zichtbaar te maken door zoveel mogelijk mensen aan te moedigen en in staat te stellen om armoede en onrecht te bestrijden. Recht doen is voor ons namelijk een opdracht van God. We helpen waar we kunnen door lokale kerken en organisaties te ondersteunen die zich in hun eigen land inzetten en mensen helpen zelf op te staan uit armoede en onrecht. Daarnaast moedigen mensen hier in Nederland aan om de wereld mooier te maken. Dat begint dichtbij, bij ons dagelijks leven, en werkt wereldwijd door.