The Justice Conference is een online event over rechtvaardigheid met hoopvolle verhalen van sprekers en artiesten uit binnen- en buitenland. Allemaal zijn ze gaan werken aan herstel: herstel in de relatie met zichzelf, met anderen, met de natuur en met God. En het mooie is dat iedereen daar op elk moment mee kan beginnen! Tijdens The Justice Conference vieren we de veranderingen die we al zien en moedigen we elkaar aan om in ons eigen leven aan de slag te gaan. 

Dunne plaatsen 

We gaan op zoek naar ‘dunne plaatsen’, een term die oude Keltische christenen gebruikten voor plekken waar de hemel de aarde lijkt te raken. Het kunnen fysieke plaatsen zijn, maar ook personen of situaties. Je merkt dat God daar dichtbij is en ervaart liefde en herstel. Het zijn hoopvolle plaatsen. Tijdens The Justice Conference delen we deze verhalen van hoop en ontdek je hoe je zelf liefde en herstel kunt brengen.  

 

Een wereldwijde beweging

The Justice Conference begon met succesvolle edities in verschillende steden in Amerika, waarna er een wereldwijde beweging op gang kwam. In 2016 organiseerden wij de conferentie voor het eerst in Nederland. Dat was zo’n succes dat we in 2018 nog een editie organiseerden en in 2020 digitaal samenkwamen tijdens The Justice Week. The Justice Conference vond ook plaats in onder meer Hong Kong, Nieuw-Zeeland, Australië, Zuid-Afrika, Verenigd Koninkrijk en Noorwegen. 

Als Tearfund zijn we actief betrokken bij deze wereldwijde christelijke beweging van mensen die zich niet willen neerleggen bij armoede en onrecht. Deze beweging laat zich leiden door de oproep uit de Bijbel om niets anders dan recht te doen (Micha 6 vers 8).

Daarmee past The Justice Conference naadloos binnen onze missie om het koninkrijk van God zichtbaar te maken door zoveel mogelijk mensen aan te moedigen en in staat te stellen om armoede en onrecht te bestrijden. Recht doen is voor ons namelijk een opdracht van God. We helpen waar we kunnen door lokale kerken en organisaties te ondersteunen die zich in hun eigen land inzetten en mensen helpen zelf op te staan uit armoede en onrecht. Daarnaast moedigen we mensen hier in Nederland aan om de wereld mooier te maken. Dat begint dichtbij, bij ons dagelijks leven, en werkt wereldwijd door.